WGA en ZW: rekenpercentage wordt gemiddeld percentage

Het UWV gaat voor de berekening van de gedifferentieerde premie een voor alle takken van bedrijf en beroep gelijk gemiddeld percentage vast stellen en houdt daarbij rekening met de verschillende lasten voor de Werkhervattingskas, zo is te lezen in een nota van wijziging op de Verzamelwet SZW 2019.

Op dit moment stelt het UWV een rekenpercentage vast, maar volgens het voorstel wordt dat alleen een gemiddeld percentage. De regering wil regelen dat het gemiddelde percentage voor zowel de premiecomponent WGA-lasten als de premiecomponent ZW-lasten tot stand komt door vermeerdering of vermindering van een percentage voor de compensatie voor een optredend verschil tussen de geraamde totale lasten en de geraamde totale premie-inkomsten.

Het verschil tussen de geraamde totale lasten en de geraamde totale premie-inkomsten ontstaat vooral door de begrenzing via de maximumpremie. Deze maximumpremie is – net als de minimumpremie – gekoppeld aan het gemiddelde percentage. Het rekenpercentage is niet gekoppeld aan de minimum- en maximumpremie.

Door het overnemen van de functie van het rekenpercentage in het gemiddelde percentage werkt een eventuele vermeerdering of verlaging door in de vaststelling van de minimumpremie, alsook in de maximumpremie.

Solidair stelsel

Hierdoor wordt de financiering van de maximumpremie niet alleen neergelegd bij de middelgrote en grote werkgevers waarvoor een individueel werkgeversrisicopercentage geldt dat tussen de minimum- en maximumpremie ligt, maar bij alle middelgrote en grote werkgevers.

Ook worden premiebaten als gevolg van de minimumpremie niet alleen verdeeld over de middelgrote en grote werkgevers waarvoor een individueel werkgeversrisicopercentage geldt dat tussen de minimum- en maximumpremie ligt, maar over alle middelgrote en grote werkgevers. Hierdoor wordt de solidariteit in het financieringsstelsel versterkt.

Het effect op de hoogte van de maximumpremie is naar verwachting beperkt: ten hoogste een verschil van één tiende procentpunt.

De beoogde datum van inwerkingtreding is 1 januari 2020.

Bron: CMweb

< terug naar nieuwsoverzicht

  • Bel mij terug

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

  • Inschrijven nieuwsbrief

    Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
  • Disclaimer

    Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.