Update beroepscompetentieprofiel: wat moet een salarisprofessional kunnen?

Welke competenties, kennis en vaardigheden heeft u nodig om het werk van salarisadviseur goed uit te voeren? Dat staat beschreven in het nieuwe beroepscompetentieprofiel (BCP) van NIRPA.  

Paul Dorsemagen, lid van de Commissie Kwaliteitsborging NIRPA leidt het BCP-actualisatieproject en licht de wijzigingen toe.
Het beroepscompetentieprofiel NIRPA is in 2014 voor het eerst opgesteld en wordt eens in de drie jaar geactualiseerd. Het profiel bevat alle richtlijnen en kwaliteitseisen. Het document wordt indien nodig tussentijds geactualiseerd.
Wijzigingen in wet- en regelgeving maar ook andere invloeden als automatisering en digitalisering maken het vak van de salarisadministrateur complexer. Het BCP biedt houvast om het werk goed te kunnen doen.  

Van verwerker naar adviseur

Algemene tendens is dat de inhoud van het vak van salarisadministrateur verschuift van verwerker naar adviseur. 
Paul Dorsemagen doelt op advies over de toepassing van wet- en regelgeving over arbeidsvoorwaarden, subsidies, grensoverschrijdende arbeid, schijnconstructies en regelgeving rondom zzp’ers. Dit zijn nieuwe aandachtspunten binnen het beroepscompetentieprofiel.  Dorsemagen: “Maar ook cybersecurity en privacybescherming raken het vak van de salarisadministrateur.  Het gaat vooral om bewustwording van het zorgvuldig omgaan met gegevens. De salarisadministrateur moet zorgen dat de continuïteit van de salarisverwerking goed blijft, niet dat die door een lek in de beveiliging in gevaar komt.”
De salarisadministrateur moet zich bewust zijn van beveiligingsrisico’s en moet dit signaleren richting management of opdrachtgevers. 

Actueel en tijdloos 

De uitdaging bij het opstellen van een beroepscompetentieprofiel is de actualiteit zo tijdloos mogelijk te verwoorden omdat het document een aantal jaar mee moet.
Het aantreden van een nieuw kabinet brengt ongetwijfeld weer nieuwe wet- en regelgeving met zich mee. Hoewel de invoering niet direct zal plaatsvinden, is het volgens Dorsemagen zaak dat NIRPA-leden hier gespitst op zijn. En dat ze zich regelmatig bijscholen.  “Zo laat je aan de markt zien, dat je bijblijft in het vakgebied. “

Communicatie steeds belangrijker 

Juist die veranderende wetgeving zorgt ervoor dat de salarisadministrateur steeds zichtbaarder wordt in de organisatie en/of bij klanten. Niet alleen als loonverwerker maar ook als adviseur. Daarom is mondelinge en schriftelijke communicatie belangrijker voor het vak.  Dorsemagen:  “Daarbij gaat het niet alleen om communicatie met klanten en management, maar ook met andere disciplines als advocaten, notarissen en fiscalisten. Deze specialisten heeft de salarisadministrateur vaker nodig om klanten goed te kunnen adviseren. “

Automatisering 

Ook op automatiseringsgebied zijn veranderingen gaande die zijn opgenomen in het beroepscompetentieprofiel. Een groeiend aantal salarisadministrateurs werkt met geïntegreerde systemen voor salaris, hr en financieel. De gegevens hoeven daardoor vaak niet meer ingevoerd te worden, omdat ze al in het systeem zitten. Voor de salarisadministrateur is het belangrijk te weten hoe hier mee om te gaan. 
Dorsemagen: “Ook functioneel beheer hoort nu bij het takenpakket. Een bij NIRPA geregistreerde salarisadministrateur moet zelf in staat zijn om kleine wijzigingen door te voeren in de software. Denk aan bedrijfsspecifieke afwijkingen op de cao of arbeidsvoorwaarden. En hij moet kunnen testen of de gewenste uitkomst eruit rolt. “

Internationale mobiliteit 

Internationale mobiliteit van personeel is ook nieuw in het beroepscompetentieprofiel. “De salarisadviseur moet rekening houden met andere wet- en regelgeving of om hulp vragen aan anderen in het buitenland die er verstand van hebben. “

Cafetariamodel 

Het cafetariamodel is ook opgenomen in het nieuwe beroepscompetentieprofiel. Daarbij kunnen medewerkers aangeven welke arbeidsvoorwaarden ze willen, uiteraard rekening houdend met de werkkostenregeling.  Dorsemagen: “Daardoor wordt het beroep ingewikkelder, maar ook interessanter.” 
Het is aan professionals zaak om bij te blijven in hun vak om zo van toegevoegde waarde te blijven voor hun werkgever.

Bron: Salarisnet

< terug naar nieuwsoverzicht

  • Bel mij terug

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

  • Inschrijven nieuwsbrief

    Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
  • Disclaimer

    Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.