Van administrateur naar adviseur…

Het vak van de salarisadministrateur verandert. Er is meer behoefte aan adviserende salarisadministrateurs die graag commercieel in contact treden met de cliënt, dan aan conservatieve salarisadministrateurs die periodiek cliënt voor cliënt de salarissen verwerken.

ESF-LV_web

Henk Ruys (Loonvisie) en Koert van Loon (Incomme)

Belangrijkste oorzaak is de steeds verdergaande procesautomatisering; routinematige werkzaamheden worden geautomatiseerd en cliënten geven steeds vaker zelf mutaties in. Op korte termijn zullen routinematige handelingen als mutatie invoer of het genereren van rapportagesets tot het verleden behoren.

Voor een organisatie als Loonvisie zijn dit forse veranderingen, maar zij gaan mee met de tijd! En bij voorkeur met het huidige team van personeelsadviseurs en salarisadministrateurs. Zij willen medewerkers duurzaam binden, geen kennis verloren laten gaan en investeren in het ontwikkelen van de juiste kwaliteiten om zo de concurrentie het hoofd te kunnen bieden.

Streven is om het primaire verwerkingsproces stringenter ‘lean and mean’ in te richten om daarmee ruimte te creëren voor de uitbouw van de advisering. De adviestak geeft onderscheidend vermogen ten opzichte van de concurrentie en geeft de afdeling een ‘gezicht’ in de markt.

Voor uitbouw van advisering zijn voldoende mogelijkheden. HRM en salarisverwerking zijn turbulente vakgebieden. Nieuwe wetten en regels volgen elkaar in hoog tempo op. Daarnaast biedt de opkomst van online producten volop advieskansen.

De administratieve werkzaamheden worden door een kleiner team opgepakt. Meer werknemers krijgen een adviestarget en mogen zich specialiseren op het gebied van HRM, arbeidsrecht, fiscale regelgeving, werknemersverzekeringen of automatisering. Klanten profiteren, zij worden gesegmenteerd en regelmatig bezocht.

Dit traject is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Europees Sociaal Fonds onderdeel Duurzame Inzetbaarheid.

eu-embleem_esf_tekst_project

  • Bel mij terug

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

  • Inschrijven nieuwsbrief

    Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
  • Disclaimer

    Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.