Ontslagvergoeding van bijna-gepensioneerde mag hoger zijn dan toekomstig loon

Een werkgever mag een ontslagvergoeding niet korten als die hoger uitvalt dan het maximale loon dat een werknemer nog had kunnen verdienen tot het pensioen. De Hoge Raad heeft dat vrijdag vastgelegd. De zaak draaide om een docent die werd ontslagen vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid. Omdat de man op twee jaar van zijn pensioenleeftijd zat, werd zijn ontslagvergoeding teruggebracht van 75.000 tot 25.000 euro.

De kantonrechter in Eindhoven vond dat een volledige vergoeding niet in verhouding staat tot de inkomstenderving en ‘naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid onaanvaardbaar’ is. Het Gerechtshof in Den Bosch gaf de docent echter gelijk. Volgens het Hof moet er terughoudend worden omgegaan met individuele omstandigheden als in de wet al een afweging van belangen besloten ligt. De Hoge Raad heeft dat oordeel bevestigd.

Bewuste keuze

Volgens de Hoge Raad hebben kabinet en Tweede Kamer voor de Wet werk en zekerheid bewust geen beperkingen opgelegd in dit soort gevallen. In de oude kantonrechtersformule was er wel de mogelijkheid om de vergoeding te beperken. Uit de Kamerstukken blijkt dat Kamerleden grafieken hebben gezien waarin de oude situatie wordt vergeleken met de nieuwe situatie. In de oude berekening maakt de lijn een scherpe curve naar beneden, terwijl de nieuwe lijn omhoog blijft lopen.

Nieuwe baan

Daaruit mag worden opgemaakt dat er bewust gekozen is voor een stelsel zonder uitzonderingen. Als iemand na het ontslag al een nieuwe baan gevonden heeft, wordt de ontslagvergoeding immers ook niet aangepast aan de werkelijke inkomstenderving.

Bron: AMweb

< terug naar nieuwsoverzicht

  • Bel mij terug

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

  • Inschrijven nieuwsbrief

    Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
  • Disclaimer

    Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.