Nieuws

 • Deze verlofrechten krijgen partners na de geboorte van hun baby

  Geplaatst op 17 oktober 2018

  Partners krijgen meer dagen vrij na de geboorte van hun baby. Dat begint met een hele week in 2019, te betalen door de werkgever. En vanaf 1 juli 2020 gaat het verlof voor partners na de komst van een baby naar maximaal zes weken, waarvoor het UWV een uitkering verzorgt. Een overzicht van de verlofrechten voor partners, leest u hier.
  Lees verder »

 • Handboek Loonheffingen oktober 2018 gepubliceerd

  Geplaatst op 16 oktober 2018

  Nu het vierde kwartaal van 2018 is begonnen, heeft de Belastingdienst traditiegetrouw ook een nieuwe pdf van het Handboek Loonheffingen 2018 online gezet. Hierin zijn alle veranderingen in de loonheffingen verwerkt die in de periode juli tot en met september werden doorgevoerd.


  Lees verder »
 • Loonkostenvoordeel bij stages: hoe en wat?

  Geplaatst op 16 oktober 2018

  Een werkgever kan recht hebben op het loonkostenvoordeel (LKV) bij het in dienst nemen van een stagiair. Dit geldt al zodra de stage start, mits de stagiair voldoet aan een aantal voorwaarden.   De voorwaarden voor LKV voor een stagiair zijn: 
  Lees verder »
 • Grenzen loonkostenvoordelen in kennisdocument WTL

  Geplaatst op 12 oktober 2018

  Het kennisdocument WTL is vernieuwd. Op de site van de Rijksoverheid is begin oktober versie 4 online gezet. Hierin zijn zeven extra vragen opgenomen, die vooral opheldering geven over de loonkostenvoordelen.


  Lees verder »
 • Verzuimprotocol maken, zo doe je dat

  Geplaatst op 12 oktober 2018

  Je werknemer is ziek. Welke stappen moeten jij en je werknemer dan precies nemen? Het is handig om alle stappen op een rij te zetten voor beide partijen. Dat doe je in een verzuimprotocol. Hoe maak je zo’n protocol? Tips en een voorbeeld.
  Lees verder »

 • Ontslagvergoeding van bijna-gepensioneerde mag hoger zijn dan toekomstig loon

  Geplaatst op 9 oktober 2018

  Een werkgever mag een ontslagvergoeding niet korten als die hoger uitvalt dan het maximale loon dat een werknemer nog had kunnen verdienen tot het pensioen. De Hoge Raad heeft dat vrijdag vastgelegd. De zaak draaide om een docent die werd ontslagen vanwege langdurige arbeidsongeschiktheid. Omdat de man op twee jaar van zijn pensioenleeftijd zat, werd zijn ontslagvergoeding teruggebracht van 75.000 tot 25.000 euro.
  Lees verder »
 • WGA en ZW: rekenpercentage wordt gemiddeld percentage

  Geplaatst op 3 oktober 2018

  Het UWV gaat voor de berekening van de gedifferentieerde premie een voor alle takken van bedrijf en beroep gelijk gemiddeld percentage vast stellen en houdt daarbij rekening met de verschillende lasten voor de Werkhervattingskas, zo is te lezen in een nota van wijziging op de Verzamelwet SZW 2019.
  Lees verder »
 • Tweede verhoging minimumjeugdloon nog steeds gepland

  Geplaatst op 3 oktober 2018

  Voor 2019 is er in het budget van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid rekening gehouden met een verdere verhoging van het wettelijk minimumjeugdloon. Per juli 2019 hebben dus ook werknemers vanaf 21 jaar recht op het volledige minimumloon.


  Lees verder »
 • Aanvragen loonkostenvoordelen – knelpunt in praktijk opgelost

  Geplaatst op 28 september 2018

  Een knelpunt in de praktijk ten aanzien van het aanvragen van loonkostenvoordelen wordt opgelost in een nota van wijziging op de Verzamelwet 2019. Bij de beoordeling van aanvragen van doelgroepverklaringen voor de loonkostenvoordelen (LKV) is gebleken dat UWV in veel gevallen de aanvraag van de doelgroepverklaring afwijst omdat niet is voldaan aan de voorwaarde dat de aanvrager in de kalendermaand voorafgaand aan de aanvang van de dienstbetrekking recht had op een uitkering of arbeidsondersteuning.
  Lees verder »
 • Wet flexibel werken – het recht om deeltijd te werken

  Geplaatst op 25 september 2018

  De Wet flexibel werken is in 2016 ingegaan. Deze wet geeft werknemers het recht om in deeltijd te mogen werken. Wat zijn hierbij de aandachtspunten voor HR?

  Lees verder »
1 2 3 47
 • Bel mij terug

  Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 • Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
 • Disclaimer

  Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.