Nieuws

 • Werken met kerst, hoe zit dat voor werkgevers?

  Geplaatst op 11 december 2018

  Thuis zijn met de kerst is niet voor iedereen weggelegd. In sommige branches moet er tijdens de kerstdagen gewoon gewerkt worden. Lees welke regels hiervoor gelden en hoe je voor de kerstdagen een goede personeelsplanning maakt.
  Lees verder »

 • Tweede ‘Nieuwsbrief Loonheffingen 2019’ van Belastingdienst

  Geplaatst op 7 december 2018

  De Belastingdienst heeft de tweede uitgave van de ‘Nieuwsbrief Loonheffingen 2019’ uitgebracht voor het inhouden en betalen van loonheffingen vanaf 1 januari 2019. Hierin zijn drie onderwerpen toegevoegd. Ook zijn er enkele aanpassingen.
  Lees verder »
 • WAB wil type arbeidsovereenkomst straks op loonstrook

  Geplaatst op 6 december 2018

  Als de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) per 2020 werkelijkheid wordt, brengt dat extra administratieve rompslomp voor de salarisadministrateur met zich mee. Die moet de loonstrook dan voor alle nieuwe en bestaande werknemers uitbreiden.


  Lees verder »
 • Nieuwe Arbowet: hoe staan bedrijven ervoor?

  Geplaatst op 6 december 2018

  In juni 2018 was een meerderheid van de bedrijven in Nederland nog altijd niet goed op de hoogte van de wijzigingen van de nieuwe Arbowet. De nieuwe Arbowet werd op 1 juli 2017 van kracht, in juli 2018 moesten bedrijven de verplichtingen hebben doorgevoerd. Maar het ontbreekt bedrijven aan prioriteit, kennis en tijd.
  Lees verder »
 • Andere berekening transitievergoeding bij Wet arbeidsmarkt in balans

  Geplaatst op 5 december 2018

  Volgens het wetsvoorstel arbeidsmarkt in balans (Wab) is de transitievergoeding lager bij een lang dienstverband. Ook heeft de werknemer straks recht op een transitievergoeding vanaf het begin van de arbeidsovereenkomst. Hoe vindt dan de berekening plaats? De feitelijke duur van de arbeidsovereenkomst is bepalend, zonder afronding op volledig gewerkte halve jaren. 
  Lees verder »
 • Rekenregels januari 2019 – dagloon minimumloon LIV tarieven premies

  Geplaatst op 4 december 2018

  De rekenregels waarin de gevolgen zijn verwerkt van aanpassingen in het bruto wettelijk minimumloon, de sociale premies, belastingtarieven en heffingskortingen per 1 januari 2019 voor uitkeringsbedragen en grondslagen op het minimumniveau, zijn gepubliceerd.  In deze rekenregels zijn de gevolgen verwerkt van aanpassingen in het bruto wettelijk minimumloon per 1 januari 2019 voor uitkeringsbedragen en grondslagen op het minimumniveau. Ook zijn de belangrijkste beleidswijzigingen met betrekking tot deze uitkeringsbedragen opgenomen. 
  Lees verder »
 • Soepelere overbruggingsregeling transitievergoeding

  Geplaatst op 3 december 2018

  Met de komst van de transitievergoeding zag de overbruggingsregeling voor de transitievergoeding het levenslicht. De overbruggingsregeling is bedoeld voor kleinere werkgevers die niet hebben kunnen anticiperen op de introductie van de transitievergoeding en daar geen reserves voor hebben opgebouwd.
  Lees verder »
 • Leidinggevenden belangrijker voor werktevredenheid dan collega’s

  Geplaatst op 3 december 2018

  Werkend Nederland is tevreden over zijn of haar direct leidinggevende. De leidinggevende speelt een belangrijke rol in de werktevredenheid van medewerkers, een belangrijkere rol zelfs dan die van collega’s.
  Lees verder »
 • Arbeidsovereenkomst sluiten met werknemers

  Geplaatst op 30 november 2018

  Een arbeidsovereenkomst kan in principe met ieder persoon worden gesloten. Er is echter een aantal categorieën personen met wie geen arbeidsovereenkomst kan worden aangegaan of pas wanneer aan bepaalde voorwaarden is voldaan.

  Lees verder »
 • Wettelijke scholingsplicht bevordert duurzame inzetbaarheid

  Geplaatst op 28 november 2018

  Sinds 1 juli 2015 hebben werkgevers een wettelijke scholingsplicht. De overheid wil hiermee de duurzame inzetbaarheid van werknemers stimuleren. Het opleiden van werknemers heeft met de scholingsplicht zijn vrijblijvendheid verloren. Verder telt onvoldoende scholing meer dan vroeger mee bij ontslag.
  Lees verder »
1 2 3 49
 • Bel mij terug

  Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 • Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
 • Disclaimer

  Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.