Nieuws

 • Optimaal werken op (zeer) warme dagen

  Geplaatst op 23 juli 2019

  De zonnige en (zeer) warme dagen hebben zonder twijfel invloed op de temperatuur op de werkplek. Hoe houd je als werkende Nederlander het hoofd koel?
  Lees verder »
 • WTL-beschikking 2018 nu controleren!

  Geplaatst op 22 juli 2019

  Werkgevers krijgen uiterlijk 31 juli 2019 een beschikking van de Belastingdienst waarin staat hoeveel lage-inkomensvoordeel (LIV) en loonkostenvoordeel (LKV) zij voor kalenderjaar 2018 krijgen. Het is belangrijk deze goed te controleren om geen voordeel mis te lopen.


  Lees verder »
 • Stappenplan Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

  Geplaatst op 18 juli 2019

  Op 1 januari 2020 gaat de WAB in. De meeste wijzigingen uit die wet zijn dan ook meteen van kracht. Hoe zorg je dat je bedrijf klaar is voor de WAB en dat je alles correct toepast? Volg dit stappenplan.
  Lees verder »
 • Vrije ruimte werkkostenregeling: dit verandert er

  Geplaatst op 17 juli 2019

  Werkgevers kunnen met de fiscale werkkostenregeling (WKR) onbelast vergoedingen aan  medewerkers geven via de zogeheten vrije ruimte. Vanaf 1 januari 2020 gaat deze vrije ruimte omhoog. Het kabinet wil met name het midden-en kleinbedrijf (mkb) hiermee ontlasten.
  Lees verder »
 • Bonus voor aannemen werknemers met arbeidsbeperking

  Geplaatst op 16 juli 2019

  Bedrijven die meer dan gemiddeld mensen met een arbeidsbeperking aannemen, kunnen hiervoor een bonus krijgen op het uurloon van deze werknemers. De bonus is onderdeel van een overheidsplan om banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren.
  Lees verder »

 • Subsidie praktijkleren aanvragen? Loonvisie regelt het voor u!

  Geplaatst op 15 juli 2019

  Bedrijven, erkende leerbedrijven en instellingen, waaronder opleidingsbedrijven, en instellingen die een praktijkleerplaats of een werkleerplaats aanbieden aan leerlingen, studenten of deelnemers in diverse onderwijssectoren kunnen ook in 2019 subsidie aanvragen.
  Lees verder »
 • Elektrische auto moet veel voordeeltjes inleveren

  Geplaatst op 12 juli 2019

  De bijtelling voor de elektrische auto van de zaak gaat volgend jaar al omhoog van 4% naar 8%. Hierna gaat het percentage in stappen omhoog totdat het in 2026 22% bedraagt. Het lagere bijtellingspercentage geldt ook nog maar tot een cataloguswaarde van € 45.000 in 2020 (2019: € 50.000). Vanaf 2021 wordt dit zelfs € 40.000. Deze veranderingen zijn opgenomen in het Klimaatakkoord.


  Lees verder »
 • WAB uitgelegd: flexwerkers en oproepers

  Geplaatst op 12 juli 2019

  In de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) die vanaf 1 januari 2020 van kracht wordt, zijn veel veranderingen voor het omgaan met werknemers met een flexibel, oproep- en 0-urencontract. Is uw organisatie hier al op voorbereid?
  Lees verder »
 • Wat merkt u in 2020 van het nieuwe pensioen?

  Geplaatst op 11 juli 2019

  Nu er eindelijk een pensioenakkoord is, is het de vraag wat dit akkoord de komende tijd allemaal gaat betekenen. Het pensioenakkoord bestaat uit verschillende afspraken, zoals over de AOW-leeftijd, het pensioenstelsel en duurzame inzetbaarheid. Veel van de gemaakte afspraken zullen de komende jaren nog nader moeten worden uitgewerkt door een stuurgroep. Vervolgens zal er een wetgevingstraject volgen om de maatregelen te implementeren. Maar met welke maatregelen dienen werkgevers alvast rekening te houden?
  Lees verder »
 • Verlaging maximumduur WW en loongerelateerde WGA: een overzicht

  Geplaatst op 4 juli 2019

  De maximumduur van de WW is sinds 1 januari 2016 stapsgewijs gedaald van 38 maanden naar de nieuwe grens van 24 maanden per 1 april 2019. Ook de maximumduur van de loongerelateerde WGA-uitkering is op dezelfde manier teruggebracht. Een overzicht.
  Lees verder »
1 2 3 59
 • Bel mij terug

  Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 • Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
 • Disclaimer

  Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.