Nieuws

 • Arbeidsongeval treft sollicitant, heeft hij recht op doorbetaling van zijn salaris?

  Geplaatst op 22 februari 2019

  Een sollicitant loopt als onderdeel van de sollicitatieprocedure een dagje mee in een bedrijf. Hem overkomt tijdens die dag een ernstig arbeidsongeval. De sollicitant vindt dat hij op de loonlijst hoort te staan en eist doorbetaling van zijn salaris, dan wel een vergoeding van gederfde inkomsten. Maar heeft hij daar ook recht op?
  Lees verder »
 • AVG: wat te doen met e-mailaccount van ex-werknemer?

  Geplaatst op 18 februari 2019

  Als een werknemer uit dienst treedt, kan het handig zijn om zijn zakelijke e-mailaccount nog even aan te houden of de mails automatisch door te sturen naar een collega. Maar houdt de werkgever dan voldoende rekening met de privacy van de ex-werknemer?


  Lees verder »

 • Bijzonder verlof geven, wanneer?

  Geplaatst op 15 februari 2019

  Een bruiloft, begrafenis, verhuizing of doktersbezoek. De meeste vormen van verlof zijn met duidelijke regels in de wet vastgelegd. Dat geldt niet voor bijzonder verlof, ook wel buitengewoon verlof genoemd. Wanneer moet je een werknemer bijzonder verlof geven? Dit zijn de regels.


  Lees verder »
 • Lagere regelgeving Wet arbeidsmarkt in balans gepubliceerd

  Geplaatst op 14 februari 2019

  Minister Koolmees van Sociale Zaken stuurt de lagere regelgeving aan de Tweede Kamer die is opgesteld dan wel is aangepast als gevolg van het wetsvoorstel Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). Het betreft (compensatie) transitievergoeding, het loonbegrip, oproepkrachten en de hoge en lage WW-premie.


  Lees verder »
 • Aangepaste bedragen 2019 in Kennisdocument WTL

  Geplaatst op 13 februari 2019

  Onlangs is de vijfde versie van het Kennisdocument Wet tegemoetkomingen loondomein (WTL) gepubliceerd. In deze nieuwe editie zijn de bedragen voor de drie tegemoetkomingen uit de WTL, het LIV, het jeugd-LIV en het LKV, aangepast.
  Lees verder »

 • Vaststellingsovereenkomst – neem relatie- en geheimhoudingsbeding op

  Geplaatst op 13 februari 2019

  Het niet opnemen van een relatie- en/of geheimhoudingsbeding in een vaststellingsovereenkomst in combinatie met finale kwijting kan negatief uitpakken voor een werkgever, zo blijkt uit een uitspraak van Rechtbank Midden-Nederland.


  Lees verder »
 • Onboarding: wat betekent het?

  Geplaatst op 11 februari 2019

  Door nieuwe medewerkers op goede wijze te laten landen in de organisatie, zijn ze sneller productief, voelen ze zich meer betrokken en vertrekken ze minder snel. Het is dus belangrijk om na te denken over onboarding.


  Lees verder »
 • Handboek Loonheffingen 2019 beschikbaar

  Geplaatst op 5 februari 2019

  De Belastingdienst heeft de informatie in het Handboek Loonheffingen bijgewerkt. Zowel online als in de pdf is nu de informatie voor 2019 te vinden. Dat betekent onder meer dat de veranderingen in de loonbelastingtabellen – die voortaan afhankelijk zijn van het woonland – nu ook zijn verwerkt.


  Lees verder »
 • WKR: Kleine werkgevers mogen tot €2000 hogere onbelaste vergoedingen geven

  Geplaatst op 5 februari 2019

  Werkgevers kunnen vanaf 2020 tot 2000 euro hogere onbelaste vergoedingen geven aan hun werknemers. De zogenaamde werkkostenregeling, waarmee werkgevers bijvoorbeeld een kerstpakket of een bedrijfsuitje kunnen geven, wordt verruimd. Dit wordt gedaan op zo’n manier dat kleine werkgevers relatief het meeste voordeel hebben.


  Lees verder »
 • Dit moet u weten over werken in de kou

  Geplaatst op 29 januari 2019

  Het is bij tijd en wijlen flink koud in Nederland. Hoe lang dat precies gaat duren, weet niemand. De voorlopige weersverwachting geeft voor nu ook weer vrieskou voor de komende dagen en nachten. Kom beslagen ten ijs met deze tips over werken in de kou.
  Lees verder »
1 2 3 52
 • Bel mij terug

  Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 • Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
 • Disclaimer

  Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.