Nieuws

 • AVG: hoe beveilig ik mijn persoonsgegevens

  Geplaatst op 17 mei 2018

  U moet volgens de strengere privacywet AVG die per 25 mei ingaat, uw persoonsgegevens op een juiste en doeltreffende manier beveiligen. Op welke wijze geeft u daar invulling aan? Zijn er zaken die minimaal geregeld moeten worden? Hoe ga ik met deze verplichting om richting mijn leveranciers en serviceproviders?
  Lees verder »
 • Maak duidelijke afspraken als u studiekosten vergoedt

  Geplaatst op 17 mei 2018

  Als werkgever kunt u de studiekosten van uw werknemers onbelast vergoeden. Van belang is dat u de afspraken hierover goed op papier zet. Daarbij is het maken van een duidelijke terugbetalingsafspraak een aanrader, bijvoorbeeld door het vastleggen van een studiekostenregeling of -beding.
  Lees verder »
 • Snel inzicht in regelingen via de Advieswijzer doelgroepregister

  Geplaatst op 16 mei 2018

  Wilt u snel inzicht krijgen in welke regelingen er zijn als u iemand in dienst neemt of heeft die in het doelgroepregister staat? Bekijk dan de Advieswijzer doelgroepregister op uwv.nl.
  Lees verder »
 • Geen loonkostenvoordeel bij in dienst nemen ex-stagiair

  Geplaatst op 3 mei 2018

  Als een werkgever een zogenoemde scholingsbelemmerde in dienst neemt na een stageperiode, moet hij zichzelf niet te rijk rekenen. Hij krijgt voor deze stagiair namelijk meestal geen loonkostenvoordeel (LKV).


  Lees verder »
 • Waar moet je op letten bij vakantiegeld

  Geplaatst op 3 mei 2018

  De meeste werkgevers betalen in de maand mei het vakantiegeld uit aan het personeel. Het gaat om een bedrag van acht procent over het brutoloon. Daarbij zijn er meer mogelijkheden dan je denkt. Als werkgever kun je het vakantiegeld bijvoorbeeld ook in termijnen betalen. Ook is de regelgeving voor vakantiegeld over overuren sinds 1 januari veranderd.
  Lees verder »
 • AVG: hoe maak ik een verwerkingsregister?

  Geplaatst op 1 mei 2018

  De belangrijkste nieuwe eis in de strengere privacywet AVG, die per 25 mei ingaat, is de verantwoordingsplicht. Dit houdt in dat u bepaalde zaken moet hebben ingericht om de naleving van de AVG aan te kunnen tonen. Dit geldt onder andere voor het opstellen van een zogenaamd verwerkingsregister. Met het verwerkingsregister verkrijgt u inzicht in welke persoonsgegevens u verwerkt binnen uw organisatie.
  Lees verder »
 • Driekwart werknemers regelt HR-processen zelf via e-HRM

  Geplaatst op 1 mei 2018

  De laatste jaren stijgt het aantal medewerkers dat gebruikmaakt e-HRM-systemen steeds sterker. Bijna driekwart van de HR-professionals (71%) en bestuurders (73%) heeft de HR-processen binnen de organisatie gedigitaliseerd. Dit is een stijging van 456 procent ten opzichte van 2008.
  Lees verder »
 • Privacywet: werkgevers en recruiters moeten vanaf 25 mei miljoenen cv’s verwijderen

  Geplaatst op 30 april 2018

  Als op 25 mei 2018 de nieuwe privacywet AVG definitief ingaat, moeten werkgevers en recruiters er op letten dat sollicitanten expliciet akkoord gaan met de bewaar- en bezwaartermijn van sollicitaties. Dat kan met een privacy statement, waarin de rechten van de sollicitant, de verwerking van zijn of haar cv, de bewaartermijn en de doeleinden van deze verwerking worden vastgelegd. Wie dat niet doet, mag cv’s van sollicitanten niet meer bewaren of gebruiken.
  Lees verder »
 • Werven via sociale media: 11 tips

  Geplaatst op 26 april 2018

  Sociale media inzetten voor het werven van personeel. Dat moet je strategisch aanpakken. Hoe doe je dat?

  Lees verder »
 • Tien extra controlepunten na indienen loonaangifte

  Geplaatst op 25 april 2018

  De Belastingdienst heeft tien checks aan de automatische controle van de loonaangiften over 2018 toegevoegd. Voldoet de loonaangifte van uw organisatie niet aan alle eisen, dan moet dit worden gecorrigeerd.
  Lees verder »
1 2 3 40
 • Bel mij terug

  Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 • Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
 • Disclaimer

  Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.