Nieuws

 • Zzp’ers gaan vanaf 2021 minimaal 16 euro per uur verdienen

  Geplaatst op 26 juni 2019

  Zzp’ers gaan vanaf 2021 minimaal 16 euro per uur verdienen. Het kabinet wil met dit minimumtarief tegengaan dat mensen werken voor een bedrag waar ze niet van kunnen rondkomen. De zzp’ers die meer dan 75 euro per uur verdienen, krijgen daarnaast de mogelijkheid om een zelfstandigenverklaring te gebruiken. Hiermee kunnen ze vooraf afspreken dat ze als zelfstandige het werk uitvoeren. Als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen en hiernaar ook handelen in de praktijk, is de kans op naheffingen uitgesloten. Dit schrijven minister Koolmees van Sociale Zaken en werkgelegenheid, staatssecretaris Snel van Financiën en Keijzer van Economische Zaken en Klimaat vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
  Lees verder »
 • Rekenregels per 1 juli 2019 zijn gepubliceerd

  Geplaatst op 24 juni 2019

  De wijziging van het wettelijk minimumloon per 1 juli 2019 heeft gevolgen voor de zogenoemde rekenregels; de nieuwe regels voor het berekenen van de verschuldigde loonbelasting/premie volksverzekering zijn onlangs bekendgemaakt. Ook geldt er per 1 juli een nieuw maximumdagloon.


  Lees verder »
 • Werknemer trekt opzegging in: ziek melden is ‘slimmer’

  Geplaatst op 22 juni 2019

  Een werknemer maakt na haar zwangerschapsverlof volstrekt duidelijk dat ze wil stoppen met werken. Wanneer haar collega’s haar erop wijzen dat een ziekmelding financieel gunstiger is, wil zij haar opzegging intrekken. Daar gaat haar werkgever niet mee akkoord.
  Lees verder »
 • Alles over salaris en vakantiewerk

  Geplaatst op 22 juni 2019

  De komende weken beginnen de vakantiewerkers weer. Een tijd waarin scholieren en studenten tussen de vakantieperioden een zakcentje proberen te verdienen. Ook voor u als salarisprofessional een drukke tijd, want er zijn veel nieuwe zaken te verwerken. Salarisnet heeft alles wat u moet weten over vakantiewerk op een rij gezet.
  Lees verder »
 • Stagiair(e) inzetten, 5 aandachtspunten

  Geplaatst op 22 juni 2019

  Een stagiair of stagiaire inzetten? Wat zijn de regels? Hoe zorg je voor een succesvolle stage? Bekijk deze aandachtspunten voor werkgevers.
  Lees verder »

 • Voorbeelden keten- en perioderegeling Wet arbeidsmarkt in balans (WAB)

  Geplaatst op 20 juni 2019

  Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd mag twee keer worden verlengd (keten), mits daarbij een periode van 24 maanden, inclusief een eventueel tussenliggende onderbreking van perioden tot en met zes maanden, niet wordt overschreden (periode). Vanaf 1 januari 2020 wordt de termijn van 24 maanden opgerekt naar 36 maanden. Enkele voorbeelden.
  Lees verder »
 • Minimumloongrens naar 21 jaar

  Geplaatst op 14 juni 2019

  Vanaf 1 juli 2019 hebben werknemers vanaf 21 jaar recht op het minimumloon. Het minimumjeugdloon geldt dan voortaan voor werknemers tussen 15 en 21 jaar. Daarnaast gaat het minimumjeugdloon van 18- tot en met 20-jarigen per 1 juli 2019 omhoog. U krijgt hiermee te maken met hogere loonkosten. Gelukkig zijn er een aantal wettelijke tegemoetkomingen waar mee u dit kunt opvangen.
  Lees verder »
 • WW-premie naar type contract: wat houdt dit in?

  Geplaatst op 14 juni 2019

  Met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) wil het kabinet Rutte III het aanbieden van vaste contracten aantrekkelijker maken voor werkgevers. Er komt onder andere een WW-premie naar soort contract. De oude ‘sectorpremie’ verdwijnt hierbij.
  Lees verder »
 • Tijdspaarfonds Bouw & Infra, wat en hoe?

  Geplaatst op 11 juni 2019

  Ben je werkgever in de bouw? Dan heb je te maken met het Tijdspaarfonds Bouw & Infra. Het Tijdspaarfonds Bouw & Infra is een van de zogeheten bedrijfstakeigen regelingen in de cao Bouw & Infra. Vrijwel alle bedrijven in de bouw hebben hier mee te maken. Het Tijdspaarfonds bestaat sinds 2006, als opvolger van het Vakantiefonds. Bijdragen aan het Tijdspaarfonds maken deel uit van je directe loonkosten.
  Lees verder »

 • Let op de fiscale behandeling van fooien!

  Geplaatst op 7 juni 2019

  Soms zijn de fooien die werknemers krijgen een vorm van loon. De werkgever moet de bedragen dan in de loonheffingen betrekken. Is de organisatie actief in de horecasector, dan heeft hij met speciale regels te maken.


  Lees verder »
1 2 3 57
 • Bel mij terug

  Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 • Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
 • Disclaimer

  Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.