fbq('track', 'Purchase', {currency: "USD", value: 30.00});

Loket vaststelling NOW 2.0 uitgesteld tot 15 april

door | nov 4, 2020 | Salaris- & Personeels administratie

Ondernemers konden aanvankelijk een aanvraag indienen voor de definitieve vaststelling van de NOW 2.0-subsidie op 15 november. Door de toegenomen druk bij het UWV met diverse steunmaatregelen wordt dat loket nu pas op 15 april 2021 geopend.

Het plan was om het loket voor een aanvraag voor de definitieve vaststelling van de subsidie over het tweede tijdvak op 15 november te openen. Het UWV heeft echter momenteel te veel taken op zijn bord, zoals subsidieverleningen en bezwaarprocedures van de NOW 2.0, en het openstellen van het loket voor de aanvragen van de periode oktober tot en met december. Ondernemers kunnen aanvragen voor de NOW 3.0 per 16 november indienen.

Standhouden UWV belangrijk

Daarnaast treft de uitkeringsinstantie de voorbereidingen voor de nieuwe tijdvakken in de eerste helft van 2021. Daarvoor moeten de loketten open op 15 februari 2021 en 17 mei 2021. Het uitvoeren van de steunmaatregelen komt mede door deze toegenomen complexiteit onder druk te staan, waardoor de originele planning wordt aangepast. Dat meldt minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De procedure voor de definitieve vaststelling van de NOW 2.0 loopt door de druk op het UWV vertraging op. ‘Ik acht het van groot belang dat UWV als uitvoeringsorganisatie standhoudt onder de enorme werkvoorraad en ik vind het van belang dat de uitvoering correct en begrijpelijk is voor werkgevers,’ schrijft de minister in een Kamerbrief. De openstelling van het vaststellingsloket wordt daarom verschoven naar 15 april.

Onzekerheid voor bedrijven

Tijdens de vaststellingsprocedure wordt beoordeeld of de tegemoetkoming gebaseerd op de schattingen van omzetverlies overeenkomen met de behaalde resultaten. Op basis daarvan bepaalt het UWV een definitieve eindafrekening. Sommige bedrijven moeten een deel terugbetalen, omdat de verliezen uiteindelijk lager uitvielen dan eerder begroot. Andere bedrijven krijgen juist een aanvulling op de eerdere tegemoetkoming.

De minister prijst de prestatie van het UWV sinds het uitbreken van de coronacrisis en heeft begrip voor de onzekerheid die dit met zich meebrengt. ‘Hoewel noodzakelijk, begrijp ik dat dit besluit voor sommige bedrijven vervelend is. Zij hebben belang bij duidelijkheid en eventuele uitbetaling van het resterende subsidiebedrag. Bedrijven die nog altijd in zwaar weer zitten kunnen gelukkig vanaf 16 november een beroep doen op de NOW-3.’

Bron: CMweb

Meer nieuws en actualiteiten over corona voor werkgevers vindt u op onze overzichtspagina loonvisie.nl/corona

Maandelijks het laatste nieuws op het gebied van personeel en salaris in uw mail?
Schrijf u in voor onze nieuwbrief.






ONZE DIENSTEN

Loonvisie neemt uw zorgen rond salaris- en personeelsadministratie graag compleet of gedeeltelijk uit handen.
Salaris- en personeelsadministratie
HR Advies
Juridisch advies
Verzekeringen en verzuim

salarisadministratie@loonvisie.nl
0317 - 61 91 25

De Hofstede 57
4033 BV Lienden

 

Boven de Wolfskuil 3
6049 LX Roermond

ALLE EXPERTISE VOOR:

Aan één loket vindt u alle expertise die u nodig heeft voor:
Ondernemers
Accountant- en administratiekantoren

BRANCHES

Loonvisie heeft jarenlange ervaring met salaris- en personeelsadministratie in verschillende branches, zoals:
Horeca
Transport & logistiek
Metaal & techniek
Huisartsen

salarisadministratie@loonvisie.nl
0317 - 61 91 25

De Hofstede 57
4033 BV Lienden

 

Boven de Wolfskuil 3
6049 LX Roermond

© Loonvisie - Realisatie: Woerdekom Webdesign

Share This

 

Loonvisie heeft een nieuw logo!

En bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe huisstijl.
 
De komende periode wordt de nieuwe huisstijl doorgevoerd op de website.