Handboek Loonheffingen 2019 beschikbaar

De Belastingdienst heeft de informatie in het Handboek Loonheffingen bijgewerkt. Zowel online als in de pdf is nu de informatie voor 2019 te vinden. Dat betekent onder meer dat de veranderingen in de loonbelastingtabellen – die voortaan afhankelijk zijn van het woonland – nu ook zijn verwerkt.

In de eerste uitgave van het Handboek Loonheffingen 2019 zijn de veranderingen verwerkt die per 1 januari 2019 zijn ingegaan voor de loonheffingen. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • de aparte loonbelastingtabellen voor niet-inwoners van Nederland;
 • de verkorting van de looptijd van de 30%-regeling voor ingekomen werknemers van acht naar vijf jaar en het overgangsrecht;
 • de bovengrens voor de 4% bijtelling voor volledig elektrische auto’s.

Verder is de bijlage Beoordeling gezagsverhouding die in december aan het Handboek werd toegevoegd ook in het Handboek Loonheffingen 2019 weer terug te vinden.

Update online Handboek

De Belastingdienst werkt de onlineversie van het Handboek Loonheffingen geregeld bij. Via versiebeheer is dan terug te vinden wat er is veranderd. Van de pdf van het Handboek Loonheffingen verschijnt ieder kwartaal een nieuwe versie. Deze kunt u terugvinden bij onze downloads.

< terug naar nieuwsoverzicht

 • Bel mij terug

  Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 • Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
 • Disclaimer

  Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.