Eigenrisicodrager Ziektewet? Vul Verzuimmelder goed in!

Als u als eigenrisicodrager Ziektewet een ziekmelding in de Verzuimmelder doet, is het belangrijk dat dit goed gebeurt. Alleen zo kan het UWV uw ziekmelding op de juiste manier verwerken. En krijgt u voor deze (ex-)werknemer een Ziektewet-uitkering. Let daarom goed op bij het ziek melden van een (ex-)werknemer die onder de no-risk polis valt.

UWV Werkbedrijf

Ziek melden van een (ex-)werknemer met een no-risk polis

Meldt u een (ex-)werknemer ziek die onder de no-riskpolis valt? Bijvoorbeeld een werknemer met een langdurige ziekte of handicap? Dan moet u er goed op letten dat u in de rubriek ‘Gegevens ziekmelding’ en ‘Welke situatie is op uw werknemer van toepassing?’ kiest voor ‘Mijn werknemer valt onder de no-riskpolis van de Ziektewet’. Alleen dan wordt de ziekmelding op de juiste manier geregistreerd.

Aanpassen van een foute ziekmelding

Als u voor een (ex-)werknemer uit deze groep een ziekmelding gedaan heeft, kunt u deze niet meer aanpassen. Een foute ziekmelding is bijvoorbeeld een ziekmelding waar u als reden heeft geselecteerd: ‘Mijn werknemer werkt in een bijzonder dienstverband en is ziek’. U moet dit zelf controleren in uw administratie. Deze ziekmelding moet u intrekken. Als u daarna de ziekmelding in de Verzuimmelder op de juiste manier doet, krijgt u voor deze (ex-)werknemer alsnog een Ziektewet-uitkering. Ook als u de ziekmelding te laat doet. In dit geval geldt de datum van de eerste ziekmelding namelijk als de datum waarop het UWV de ziekmelding ontvangen heeft.

Ziek en betermelden via het werkgeversportaal

Bron: UWV

< terug naar nieuwsoverzicht

  • Bel mij terug

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

  • Inschrijven nieuwsbrief

    Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
  • Disclaimer

    Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.