Digitale loonstrook

Vanaf 1 juli 2010 is in het Burgerlijk Wetboek geregeld dat werkgevers de loonstrookjes van hun werknemers per e-mail of via een persoonlijke pagina op intranet mogen verstrekken. Tot dan was het uitsluitend toegestaan om salarisstroken schriftelijk aan de medewerkers te bezorgen.

Werkgevers mogen een loonstrookje echter pas digitaal verzenden als aan twee voorwaarden voldaan is:

 • de werknemer moet er expliciet zijn toestemming voor geven;
 • bovendien moet de werknemer zijn elektronische loonstrook kunnen opslaan zodat hij die achteraf gemakkelijk kan raadplegen.

Wij adviseren onze klanten om in de arbeidsovereenkomst op te nemen dat de werknemer expliciet instemt met het digitaal verzenden van de loonstrook.

 • Bel mij terug

  Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

 • Inschrijven nieuwsbrief

  Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
 • Disclaimer

  Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.