fbq('track', 'Purchase', {currency: "USD", value: 30.00});

Derde editie Nieuwsbrief Loonheffingen 2020 staat online

door | feb 11, 2020 | Salaris- & Personeels administratie

De verzuimboetes voor het niet, niet op tijd of niet volledig doen van een aangifte zijn per 1 januari 2020 verhoogd, partners krijgen per 1 juli 2020 aanvullend geboorteverlof en de werkgevers hebben langer de tijd om te voldoen aan de eisen voor de lage WW-premie. Dat staat in de 3e editie van de Nieuwsbrief Loonheffingen 2020 die de Belastingdienst gepubliceerd heeft.

Werkgevers moeten op tijd en volledig hun loonaangifte doen, anders krijgen ze een boete van de Belastingdienst. Elke 5 jaar worden die boetes geïndexeerd. De 3e editie van de Nieuwsbrief Loonheffingen (pdf) vermeldt de nieuwe bedragen van de verzuimboetes. Per 1 januari 2020 gelden de volgende bedragen:

  • Maximaal € 5.514 als een werkgever de identiteit van een werknemer niet kan vaststellen en het daarvoor bedoelde anoniementarief niet toepast (betaalverzuimboete);
  • Minimaal € 68 en maximaal € 1.377 als een werkgever onjuiste of geen (volledige) aangifte doet (aangifteverzuimboete);
  • Maximaal € 1.377 als een werkgever een correctie niet, niet op tijd, fout of onvolledig verzendt (correctieverzuimboete).

Aanvullend geboorteverlof

Vanaf 1 juli 2020 kunnen werknemers maximaal 5 weken aanvullend geboorteverlof opnemen als hun partner een kind krijgt. Vanaf 1 januari 2019 konden zij al eenmaal hun aantal werkuren per week aan geboorteverlof opnemen. De werkgever moet in die week het loon doorbetalen. Als een werknemer vanaf 1 juli aanvullend geboorteverlof wil, moet de werkgever dit aanvragen bij UWV. Het aanvullend verlof bestaat namelijk uit een uitkering van UWV ter hoogte van 70% van het dagloon van de werknemer, maar niet meer dan 70% van het maximumdagloon. De uitkeringsinstantie betaalt de uitkering direct aan de werknemer of via de werkgever. Als de werkgever de uitkering zonder aanvulling doorbetaalt aan de werknemer, is er sprake van gedeeltelijk betaald verlof. Bij de aangifte geeft hij dit aan in de rubriek Code incidentele inkomstenvermindering met de waarde ‘G’ (Aanvullend geboorteverlof).

Correcties tarieven, bedragen en percentages

Naast nieuwe onderwerpen heeft de Belastingdienst ook een aantal onderwerpen aangepast die al in de 2e editie van de Nieuwsbrief Loonheffingen stonden. Zo vermeldt de derde editie nu de geïndexeerde bedragen van het lage-inkomensvoordeel (LIV) en het jeugd-LIV. Verder staat ook de coulanceperiode tot 1 april 2020 erin om in het kader van de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) arbeidsovereenkomsten voor onbepaalde tijd schriftelijk vast te leggen. Daarnaast zijn bij het onderdeel Tarieven, bedragen en percentages enkele fouten gecorrigeerd.
De informatie uit de Nieuwsbrief Loonheffingen 2020 wordt opgenomen in het Handboek Loonheffingen 2020 dat binnenkort verwacht wordt.

Bron: Rendement

Maandelijks het laatste nieuws op het gebied van personeel en salaris in uw mail?
Schrijf u in voor onze nieuwbrief.ONZE DIENSTEN

Loonvisie neemt uw zorgen rond salaris- en personeelsadministratie graag compleet of gedeeltelijk uit handen.
Salaris- en personeelsadministratie
HR Advies
Juridisch advies
Verzekeringen en verzuim

salarisadministratie@loonvisie.nl
0317 - 61 91 25

De Hofstede 57
4033 BV Lienden

 

Boven de Wolfskuil 3
6049 LX Roermond

ALLE EXPERTISE VOOR:

Aan één loket vindt u alle expertise die u nodig heeft voor:
Ondernemers
Accountant- en administratiekantoren

BRANCHES

Loonvisie heeft jarenlange ervaring met salaris- en personeelsadministratie in verschillende branches, zoals:
Horeca
Transport & logistiek
Metaal & techniek
Huisartsen

salarisadministratie@loonvisie.nl
0317 - 61 91 25

De Hofstede 57
4033 BV Lienden

 

Boven de Wolfskuil 3
6049 LX Roermond

© Loonvisie - Realisatie: Woerdekom Webdesign

Share This

 

Loonvisie heeft een nieuw logo!

En bij een nieuw logo hoort ook een nieuwe huisstijl.
 
De komende periode wordt de nieuwe huisstijl doorgevoerd op de website.