BpfBOUW verhoogt opnieuw de pensioenen

Het Bedrijfstakpensioenfonds voor de Bouwnijverheid (bpfBOUW) maakt bekend dat het voor het tweede jaar op rij de pensioenen verhoogt. Per 1 januari 2019 krijgt iedereen (pensioengerechtigden en (gewezen) deelnemers), er 1,07% bij. Dat is de maximale verhoging die bpfBOUW binnen de geldende wet- en regelgeving kan doorvoeren. Per 1 januari 2018 werden de pensioenen al met 0,59% verhoogd.

De gedeeltelijke verhoging is mogelijk omdat de financiële gezondheid van bpfBOUW in 2018 verder is verbeterd. Het besluit is gebaseerd op een beleidsdekkingsgraad van 119,6%. Dat is voldoende om de pensioenen met circa driekwart van de prijsinflatie te verhogen. Jan Ruis, bestuursvoorzitter van bpfBOUW: “We zijn verheugd dat we de pensioenen van onze deelnemers voor het tweede jaar op rij kunnen verhogen. Uiteraard streven we naar volledige indexatie van de pensioenen in de toekomst. Daarvoor is nog verder herstel van de financiële positie nodig.”

Premie blijft gelijk

De pensioenpremie voor deelnemers blijft in 2019 gelijk, namelijk 20,2%. Het bestuur heeft beoordeeld dat het premiebeleid voor 2019 evenwichtig is. Dat wil zeggen dat de belangen van alle groepen deelnemers, pensioengerechtigden en werkgevers zijn afgewogen in de besluitvorming.

Bron: BpfBOUW

< terug naar nieuwsoverzicht

  • Bel mij terug

    Heeft u een vraag? Vul onderstaande in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

  • Inschrijven nieuwsbrief

    Wilt u op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws, nieuwe blog posts of wijzigingen in wetgeving? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief
  • Disclaimer

    Loonvisie besteedt uiterste zorg aan de betrouwbaarheid en de actualiteit van de gegevens. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Loonvisie is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van informatie via internet alsmede technische storingen.